Makarony to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw. Są idealne na lato, ponieważ są lekkie, smaczne i świetnie komponują się z zimnym napojem.
Dobre stare makarony to danie, które powstało na Sycylii. Danie powstało pod koniec XIX wieku, kiedy we Włoszech znaleziono makaron, stąd jego nazwa. Makaron był od tego czasu wytwarzany w różnych odmianach ze względu na łatwość wykonania.
Typowy makaron świetnie komponuje się z pomidorami, oliwkami, brokułami, kiełbaskami i białym winem Jeśli szukasz pysznego i szybkiego posiłku na starym mieście, jest mnóstwo takich miejsc.
Jeśli chodzi o dobre makarony stare miasto oferuje produkty, które są wytwarzane ręcznie. Makaron robi się z mąki, jajek, mleka, soli, a czasem masła. Makaron gotuje się następnie przez około 20 minut, po czym pozostawia na godzinę. Dobre staromiejskie makarony zazwyczaj podaje się z sosem z mięsa mielonego lub kurczaka, pomidorami, oregano i czosnkiem doprawionym oliwą z oliwek.
Najpopularniejszym daniem makaronowym, które od wieków serwowane jest w restauracjach i domach na starym mieście jest ten wykorzystujący makaron spaghetti, pomidory, bułka tartą, jajka, czosnek, oliwę z oliwek i sól.
Nowe restauracje stale otwierają się w samym sercu starego miasta. Koncentrując się na świeżym, autentycznym jedzeniu i rodzinnej atmosferze, będą to obowiązkowe wizyta dla tych, którzy szukają rozrywkowych doznań kulinarnych.
Jeśli chodzi o dobre makarony stare miasto ma do zaoferowania włoskie danie składające się z małego, cienkiego makaronu spaghetti zmieszanego z sosem pomidorowym, oliwą z oliwek, czosnkiem, pietruszką i parmezanem. Często spotyka jest też carbonara.